Hvordan han laget sin egen hawai-slynge

Hjemmelaget slynge i bruk etter dykk i Ormsundet

Bendik Skari (13) fra Oslo er en ivrig undervannsjeger til tross for sin unge alder. I lang tid har han lurt på hvordan han skal klare å fange fisken som svømmer rundt i innsjøen. Etter mye innovativ planlegging, et par tilfeldigheter og mye tålmodighet har han med en drøy mengde småstrikk og en stokk fra Maxbo satt sammen en hjemmesnekret hawai-slynge. I høst tok han fridykkersertifikat og er Spearos’ yngste undervannsjeger.

Det begynte med at en venn og jeg fant en skistav uten håndtak og spiss i en innsjø. Samme dagen så vi mye fisk og det var da vi kom på idéen å sette en spiker i skistaven og lage en strikk-reim. Det fungerte egentlig ganske dårlig, og fordi det ikke var avtaker på spydet og bare en tjukk spiker så førte det til at veldig mange fisk ble skadeskutt. Jeg fikk likevel 2-3 fisk med den på 2 timer. Uansett var det veldig gøy. Da det begynte å bli kaldt og juletider fikk jeg en 7-delt spiss til jul. Jeg ventet så til sommeren og da våren kom så kjøpte jeg meg en 3 meter lang rundstokk på Maxbo til 30 kr og deretter monterte på den 7-delte spissen. Jeg prøvde den først i saltvann, men rundt bryggen der fikk jeg bare sett 5cm små fisk. (dette var før jeg hadde begynt med fridykking). Da sommeren var slutt og jeg hadde kommet hjem, dro jeg til en innsjø der jeg fanget gjedder. Men fremdeles skadeskjøt jeg fisk fordi den 7-delte spissen hadde ulike tagger og de største gjeddene på 20-30cm slapp unna. Nå har jeg tenkt å kjøpe kurspakke og begynne med ordentlig fridykking.


Harpunstrikken med små strikk flettet sammen

Harpunstrikken med små strikk flettet sammen

Om ferkvannsjakt

Loven om Lakse- og innlandsfiske §37 sier at det ikke er lov til å lystre eller bruke lignende redskap for å avlive fisk. Derimot er harpun definert som et skytevåpen, og derfor har vi lov til å skyrte gjedde med harpungevær i ferskvann så lenge det ikke er et lakseførende vassdrag. og man har grunneiers tillatelse.