Hvordan bruke en fridykkerdrakt?


Noen av de som møter på introduksjonskursene i fridykking har med varierende hell prøvd å ta på seg en fridykkerdrakt uten veiledning tidligere. Resultatet har blitt hårløse legger, klippet drakt eller ufrivillig salto i badekaret. For å forebygge dette er her en oppskrift på fridykkerdraktene illustrert av en fransk fyr i rød speedo:

Draktvettreglene: Stå på et underlag der du ikke sklir, bruk mild såpe eller olje*, vær forsiktig med neglene i neoprenet, ta litt såpe i håret, skyld godt etter bruk. 

Skjermbilde 2017-06-29 kl. 12.46.12.png

1. Samle åpninger og hell i såpevann

Start med underdelen. Brett beina opp som på bildet og fordel et lag mild såpe i drakten ved å riste mens du vender på drakten. 

Skjermbilde 2017-06-29 kl. 13.06.02.png

2. Trekk på underdelen

Ved å bruke fingertuppene (og IKKE neglene) trekker du underdelen så langt opp den kommer. Pass på at merkelappen kommer bak og at knebeskytterene er på knærne og ikke bak. 

3. Samle alle ender på overdelen og tilsett såpevann

På samme måte som med underdelen, samle alle åpninger bortsett fra hetteåpningen. Fordel såpevannet ved å vende på drakten. Pass på at det også kommer vann inn i ermene. 

4. Ta hendene først og bruk dem til å trekke på drakten

Dytt hendene helt gjennom så du har dem fri. Ta deretter hodet gjennom drakten og trekk den på i en jevn og bestemt bevegelse. Fest til slutt beverhalen mellom beina. Da er drakten på plass!


Se video av det hele her:

Helge LøvskarComment