Sea Slug World Championship (SSWC) 2019

I 2019 er det Norges tur til å arrangere Sea Slug World Championship (SSWC). Arrangementet går av stabelen 9-10. juni i Oslofjorden. Spearos skal bistå CMAS-komitéen og Norges Dykkeforbund (NDF) for å legge til rette for konkurransen som kommer til å starte rett utenfor klubblokalet vårt på Bekkelaget. Konkurransen er åpen for alle!

Det norske landslaget med sneglerekord fra 2016.

Det norske landslaget med sneglerekord fra 2016.

Sneglejakt eller Sea Slug Hunting er en utfordrende form for undervannsjakt der deltakerne jakter nakensnegler ved fridykking; enten ved bruk av harpun, slynge eller bare hendene. Deltakerne starter samtidig og jakter innenfor et dedikert område. Deltakerne har 3 timer på å jakte nakensnegler innenfor et dedikert område.

All fangst blir tatt vare på. Noe blir donert til restauranter i Oslo og resten spiser vi på konkurransemiddagen på lørdag” Sier Tine Kinn Kvamme, initiativtaker og dykkerinstruktør ved De glade frosker ved Gylte.

Norge og Oslofjorden ble valgt på bakgrunn av at det har blitt funnet et oppsiktsvekkende antall nakensnegler utenfor Gylte (Se artikkel i side3). Det er første gang Sea Slug World Championship (SSWC) arrangeres i Norge. Vi håper det blir en suksess og at sneglejakt-miljøet i Norge fortsetter å vokse!

Fullt program kommer senere. Påmelding og henvendelser til post@spearos.no.

Helge LøvskarComment