Nye badevakt-foreldre!

1.jpg

Se for deg du er med noen venner ved sjøen. Det er stille og rolig sjø, men plutselig ser du en av de yngste holder på å gå under vann noen meter fra land. Hva gjør du?

Det er en ubehagelig men nødvendig tankerekke å være bevisst på sikkerheten ved aktivitet i vann. Livredning i vann er noe man aldri blir utlært i og bør trene på iblant. Den første helgen i desember arrangerte klubben badevakt-kurs sammen med landslagstrener Arve Gravningen i Kongsberg. Foreldrene er de første av sitt slag i klubben og skal passe på Spearos’ unge fridykkere.

Tema som fikk fokus var:

4.jpg
 • Anatomi og fysiologi

 • Dykkefysikk

 • Dykketeknikk

 • Redningsteknikk

 • Livredning

 • Sikkerhet


Elevene/foreldrene fikk prøvd seg i klasserom og i bassenget. De reddet hverandre og alle kan nå smykke seg med tittelen badevakt!

6.jpg

Noen klipp fra verdensmesterskap i livredning for inspirasjon

Å redde personer i vannet er vanskeligere enn det ser ut som. Bevisstløse mennesker blir som uhåndterlige blylodd under vann. Å få personen på land og samtidig holde hodet kaldt er utfordrende for alle. Det er én måte å bli flink på: Trening.

Spearos har mesteparten av aktiviteten sin i vann. All aktivitet vi arrangerer er i regi av CMAS-sertifiserte aktivitetsledere. For oss er det viktigste av alt (..det går foran økonomi, politikk og publisitet) at alle fridykkerne våre kommer tilbake på land. Det vil i praksis si at vi heller avlyser et arrangement enn å gjennomføre med forhøyet risiko.

3.jpg

Kurs i livredning er gjerne starten. Deretter er det opp til deg selv å bli bedre. Det krever ikke mer enn å

 1. Ta en prat med buddyen(e) om redning

 2. Øve på det etter et dykk

 3. .. eller i et basseng

 4. .. eller hjemme i stuen

 5. .. og eventuelt oppsøke kurs eller veiledning.

Et sikkert dykk er et godt dykk