Neste generasjons fridykkere

Foto: Aleksander Nordahl

Foto: Aleksander Nordahl

Blant de mest lidenskapelige fridykkerene er det påfallende mange som startet med fridykking i barndommen. Sannsynligvis mange grunner til det, men det skyldes kanskje at barn lærer fridykking veldig hurtig og oppdager fort sin del av verden under vann. Innen en voksen har lært utligning, fått finneteknikken til å sitte og masken duggfri er barna godt igang med å svømme rundt under vann. Gjerne ikke med den vakreste teknikken, men det er dog heller ikke poenget.

Foto: Håvard Haugseth Jensen, Adresseavisen

Foto: Håvard Haugseth Jensen, Adresseavisen

Foto: Ted Ringerike

Foto: Ted Ringerike

 

Poenget er simpelthen å kose seg i vannet og å oppleve verden under vann. Erfaringen og opplevelsene er en bonus man har med seg resten av livet.

2019 er året Spearos starter med et skikkelig opplegg for de unge fridykkerne i Oslo. Den 7. januar 2019 er oppstart med undervannsaktivitet i basseng på Norges Idrettshøgskole der klubben stiller med opplegg og utstyr. Ambisjonen er å bygge et fridykkermiljø for unge fridykkere med fokus på glede og sikkerhet.

I første del av året blir det bassengaktivitet omtrent annenhver uke der barn mellom 7 og 15 år kan delta. Opplegget som settes opp vil gjøre barna til sikre fridykkere, og etterhvert også formelt CMAS-sertifiserte fridykkere. Forhåpentligvis blir det å inkludere de små i et fridykkermiljø også en avlastning fra foreldre som er lei av å sitte badevakt.

I klubben er vi for tiden 6 badevakter og fridykkere som rullerer på opplegget og sikkerhet i bassenget. På sikt vil vi trenge flere. Så hvis du er forelder som har lyst til å gjøre en innsats for neste generasjon fridykkere, så spanderer klubben både badevakts- og fridykkerutdanning på deg.

Meld interesse i skjema under eller se facebookgruppen til Spearos unge fridykkere mer informasjon. Innmelding i klubben kan gjøres her.
Krav til å bli med: Svømmedyktige, min krav. svømme 25meter mage og 25meter rygg.

Prisen er 0,- for medlemmer (medlemskap er 200,- pr. år for barn). Velkommen!

Navn *
Navn