Back to All Events

Spearos på Passion for Ocean

  • 1B Filipstadveien Oslo, Oslo, 0250 Norge (map)

På lørdag 25. august er det Passion for Ocean-festival i Oslo. Spearos er med og bygger en fridykkercamp på Vippetangen. I løpet av dagen vil vi ha aktiviteter på kaikanten og ta med oss de som har lyst på gratis snorklesafari blant øyene i Oslofjorden. 

Passion for Ocean styrker folks relasjon til havet gjennom aktiviteter og samarbeid som gir positive opplevelser, sprer kunnskap om havet, minner om hvilken mangfoldige tjenesteyter havet er, og viser hvordan vi kan ta vare på havet på en engasjerende og bedre måte.

Første snorkelsafari: Du får låne komplett fridykkerutstyr av oss. Vi har utstyr i alle størrelser fra 120cm høyde til 220cm høyre. Sammen med de glade froskers dykkerklubb kjører vi ut i holmene og ser etter innhold til akvariene eller søppel vi kan ta med tilbake. Eneste du trenger å ta med er badetøy og håndkle. Hele seansen tar ca. 2,5t og er gratis.

De som ønsker å melde seg på prøvedykk gjør det ved campen på en liste vi holder der. Der vil vi ha folk som kan snakke litt om opplegget og vise bilder osv. Deltakerne vil få en liten smakebit på fridykking i Oslofjorden. Maks antall deltakere pr. tur er 15 personer. 

Timeplan for prøvedykk: 

Gruppe 1:

Kl. 12:00 møter deltakerne opp og får en 45 min introduksjon til fridykking. Etter det finner vi frem utstyr, kler opp dykkerne.

Kl. 13:15 går deltakerne og instruktører oppkledd ombord på Skjolden.

Deltakerne har ca. 1 time i vannet sammen med instruktørene. 

Kl. 14:30  (eller senere hvis mulig) går Skjolden tilbake til Vippetangen. 

Kl. 14:45 deltakerne spyler utstyret og gir det til neste gruppe.

Gruppe 2:

Kl. 13:45 møter neste gruppe opp og får 45 min introduksjon til fridykking. Kler opp osv. 

Kl. 15:00 (eller senere) går deltakere og instruktører ombord i Skjolden. 

Kl. 16:30 returnerer Skjolden 

Kl. 17:30 er utstyret spylt og hengt opp på campen

Når vi kommer tilbake blir det mulighet for å slappe av i fridykkerloungen og nyte været og festivalstemningen etter turen. 

Hvis det blir nok påmeldte setter vi opp en ny tur kl. 15:30 med retur ca. kl. 17:00. 

Påmelding gjøres løpende i fridykkerloungen på festivalen. 

 

Foto: Håvard Haugseth Jensen, Adresseavisen

Foto: Håvard Haugseth Jensen, Adresseavisen

For de som som vil hjelpe til: 

Fredag kveld fra kl. 17 rigger vi noen sitteplasser og stativ for å henge opp vått ustyr på dykkecampen. Det er meldt dårlig vær så vi får være effektive. Kl. 9 lørdag morgen transporterer vi utstyret fra Hvervenbukta til Vippetangen og henger dette opp. Lørdag kveld fra kl. 17 rigger vi ned campen og transporterer utstyret tilbake til Hvervenbukta.

Det er i hovedsak tre oppgaver vi trenger hjelp til: 1 transportere utstyr og bygge/rive campen. 2 være med og passe på deltakere på safari. 3 stå på campen og snakke om fridykking eller noe relatert.

Aktivitet på dagen 25.:

Primærfokuset vårt på festivalen er å formidle fridykking som hobby på en god måte. De som ønsker å melde seg på prøvedykk gjør det ved campen på en liste vi holder der. Der vil vi ha folk som kan snakke litt om opplegget og vise bilder osv. Deltakerne vil få en liten smakebit på fridykking i Oslofjorden. Maks antall deltakere pr. tur er 15 personer.

Kontakt og HMS:

IK-System

Ansvarlig dykkeleder for fridykkerne og sikkerhetsansvarlig: Helge Løvskar tlf. 944 88 988 epost helge@nahi.no

 

Earlier Event: August 19
Tangsafari med "Tangmannen" fra Sverige
Later Event: August 26
Snorklesafari for barn på Sjøholmen