Back to All Events

Tangsafari med "Tangmannen" fra Sverige

  • Husvikveien Drøbak, Akershus, 1440 Norway (map)
Tangsafari! - bildene fra www.catxalot.se/

Tangsafari! - bildene fra www.catxalot.se/

Jonas "Tångmannen" Pettersson er ekspert på tang. Han kommer inn til Oslo og lærer bort hva og hvordan man høster tang. Vi møtes i Drøbak og tar båten over på Oscarsborg. Etter noen timer med safari og instruksjon samles vi til grilling og tangspising! Vel møtt!

Pris: 650,- (1500,- for ikke-medlemmer)

Jonas forteller:

Introduktion för dig som vill hitta och skörda tång till husbehov på ett hållbart sätt, och få tips på användningsområden.
Du får plocka tång själv och lära dig identifiera olika ätliga arter, hur tång förökar sig, hur och var olika sorter växer, skördesäsong, näringsämnen i tång, hur de ska skördas och tips på tillagning. Vi pratar också om de ätbara strandväxter, ostron och musslor som vi ev. ser längs vägen. Guidningen avslutas med att vi steker tångchips och fikar (om det inte regnar). Observera att promenaden delvis sker i lite besvärlig terräng med stenar och hala klippor, så tag på dig bra skor.

Tag med:

  • egen fika
  • sax och påse
  • badkläder och snorkelutrustning om det är väder och säsong för ett dopp
  • gärna vattenskor (t ex crocks)
  • ev. våtdräkt eller vadarbyxor, Vi har några vadarbyxor att låna ut.
  • papper och penna om du vill anteckna det som sägs, samt en kamera för att fotografera tången.
tang1.jpg


Betalningsvillkor: Du får tillbaka halva summan vid avbokning fram till en vecka före eventet, därefter inget. Eller så kan du omboka till ett annat tillfälle, i mån av plats. Om Catxalot ställer in får du hela summan tillbaka.
Försäkringar:  Dekket av Spearos.

.....
SEAWEED SAFARI

Learn which seaweeds that are good to eat, where to find them and how to harvest them in a sustainable manner. From the contents: how seaweed multiply, how and where the different varieties growing, harvesting season, nutrients, tips on cooking. We also talk about the shore plants, oysters and mussels that we see along the way.
Please bring scissor, bag for seaweed, something to eat/snack, watershoes, swimming gear.

Payment conditions: you get halft the payment back when cancelling up to one week before the event, and after that nothing. Or you can choose to join us another date.
Insurance: you join the event on your own risk, and you need to have an insurance on your own.

Påmelding:

 

Name *
Name
Påmelding *
tang2.jpg
Later Event: August 25
Spearos på Passion for Ocean